Erhvervsskoleelever: Vi vil have flere og bedre timer

Flere undervisningstimer og bedre vilkår i skolepraktikken.

Det er elevernes største ønsker til en reform af erhvervsskolerne, fortæller Morten Ryom, formand for Erhvervsskolernes Elev-Organisation.

- Vi så gerne, at vores undervisningstid minder om vores arbejdstid, så vi allerede i grundforløbet lærer, hvordan det er at have en 37 timers uge, siger han.

- Og så skal vi have reel kvalitet i skolepraktikken, så den bliver ligestillet med virksomhedspraktikken, siger han.

Efter måneders forhandlinger er der mandag mulighed for, at Folketingets partier vil blive enige om en reform af erhvervsskolerne.

Allerede i efteråret præsenterede regeringen sit udspil. Regeringen vil blandt andet sikre mindst 26 undervisningstimer på skemaet.

Morten Ryom glæder sig over udsigten til flere timer, men frygter, at de vil blive betalt med midler fra lærernes forberedelsestid.

- Vi skal ikke kun have mere undervisning, vi skal have bedre undervisning, så man er nødt til at tilføre flere midler til erhvervsskolerne, siger han.

Han kritiserer også, at der bliver lagt op til et længere grundforløb, og at regeringen vil gøre det til et krav, at man har fået mindst 02 i dansk og matematik i folkeskolen.

- Man bliver ikke en dårlig håndværker, bare fordi man ikke er så god til at analysere digte eller holde orden i blækregningen, mener han.

Desuden så formanden gerne, at de elever, der er i skolepraktik, bliver sikret bedre vilkår. Det handler blandt andet om en højere løn.

- Lønnen er nede på SU-niveau, men politikerne siger selv, at man ikke skal kunne leve af SU. Det hænger ikke sammen, når man har en 37 timers uge, siger han.

Skolepraktik er et tilbud til de elever, der ikke kan finde en praktikplads. Mens resten får løn efter overenskomst, får skolepraktikanter 2851 kroner om måneden, hvis de er under 18, 6829 kroner, hvis de er over 18.

/ritzau/

 

Dagens Gossip