Erhvervsskoler beskyldes for at fråse med pengene

Selv om mange erhvervsskoler er presset på økonomien, så bliver der på flere af skolerne fråset med både lønninger til chefer og andre udgiftsposter.

Det skriver netavisen Altinget.

Overforbruget af penge fremgår af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, der har kigget nærmere på aflønning og ansættelsesvilkår for lederne på 25 ud af landets i alt 90 erhvervsskoler.

Fråseriet, der også omfatter tjenesterejser med for dyre hoteller, udokumenterede repræsentationsudgifter og kørselsrefusion, er så markant, at Rigsrevisionen nu slår alarm på grund af erhvervsskolernes "manglende sparsommelighed", skriver Altinget

Stikprøverne viser blandt andet, en en del af skolernes ledere er placeret i en højere lønramme end deres stillinger er godkendt til.

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) har på baggrund af undersøgelsen indskærpet over for alle erhvervsskoler, at reglerne skal følges.

- Jeg har en klar forventning om, at beretningen får erhvervsskolerne til at stramme op. Skolerne har pligt til at følge reglerne og vise omhu med deres økonomiske ressourcer, siger hun til Altinget.

Direktør i Danske Erhvervsskoler, Lars Kunov, ærgrer sig over, at erhvervsskolerne nu får "sådan et stempel" fra Rigsrevisionen.

- Vores skoler skal selvfølgelig overholde bestemmelserne og leve op til det, vi kalder almindelig sparsommelighed. Min opfattelse er dog også, at det gør langt de fleste skoler. Men der er fundet ting her, som ikke er i orden – og det skal være i orden, for der er jo også noget moralsk og principielt i det her, siger Lars Kunov til Altinget.

/ritzau/

 

Dagens Gossip