Erhvervsskoler vil belønne talentfulde elever

20/09/2012 18:39

Newspaq

Nyheder
Dygtige elever på erhvervsuddannelser får nu for første gang herhjemme mulighed for at studere på et talentspor. Idéen er både at højne niveauet samt at tiltrække endnu flere dygtige og motiverede elever til uddannelserne. - Når vi efterhånden hører om erhvervsuddannelserne, så hører vi om alle problemerne, og derfor har de fået et dårligt brand. - Vi vil gerne vise med det her, at det også er en rigtig god, spændende og udfordende vej at gå, siger chef for erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelser ved DI, Lone Folmer Bendtsen. Det er Dansk Industri (DI), Industriens Fond og fire udvalgte erhvervsskoler, der står bag etableringen af to Centres of Excellence (COE), som udbyder talentsporet i Herning. - Grunden, til at DI interesserer sig for det her, er, at vi i Danmark har en ambition om at være et forsknings- og vidensamfund. Og for at bevare den status mener vi, det er nødvendigt, at vi også bevarer produktionen her i landet, siger Lone Folmer Bendtsen. Ifølge DI hænger viden, forskning og produktion hænger sammen. - Det nødvendigt, at det er den intelligente produktion, vi satser på, og til det skal virksomheder bruge flere unge med masser af teknisk faglighed og ikke mindst ambitioner, siger Lone Folmer Bendtsen. CoE har i første omgang valgt at lave et talentspor på industriteknikeruddannelsen på Herningsholm Erhvervsskole i Herning. Det er en af de vigtigste uddannelser for landets virksomheder i forhold til at bevare produktion i Danmark, og derudover er det en uddannelse som kun få elever vælger. Og elever er der brug for, viser en undersøgelse blandt 900 virksomheder fra DI fra april 2012. Selvom der generelt er mangel på praktikpladser, svarer 4 ud af 10 virksomheder, at de inden for de seneste år har haft problemer med at besætte ledige praktikpladser med kvalificerede elever. Desuden viser undersøgelsen, at kravene til de faglærte er støt stigende, og langt de fleste virksomheder forventer at det vil fortsætte. På talentsporet er der særligt fokus på at lære om ny teknologi, iværksætteri og forretningsforståelse.

Mest læste i dag

Dygtige elever på erhvervsuddannelser får nu for første gang herhjemme mulighed for at studere på et talentspor.

Idéen er både at højne niveauet samt at tiltrække endnu flere dygtige og motiverede elever til uddannelserne.

- Når vi efterhånden hører om erhvervsuddannelserne, så hører vi om alle problemerne, og derfor har de fået et dårligt brand.

- Vi vil gerne vise med det her, at det også er en rigtig god, spændende og udfordende vej at gå, siger chef for erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelser ved DI, Lone Folmer Bendtsen.

Det er Dansk Industri (DI), Industriens Fond og fire udvalgte erhvervsskoler, der står bag etableringen af to Centres of Excellence (COE), som udbyder talentsporet i Herning.

- Grunden, til at DI interesserer sig for det her, er, at vi i Danmark har en ambition om at være et forsknings- og vidensamfund. Og for at bevare den status mener vi, det er nødvendigt, at vi også bevarer produktionen her i landet, siger Lone Folmer Bendtsen.

Ifølge DI hænger viden, forskning og produktion hænger sammen.

- Det nødvendigt, at det er den intelligente produktion, vi satser på, og til det skal virksomheder bruge flere unge med masser af teknisk faglighed og ikke mindst ambitioner, siger Lone Folmer Bendtsen.

CoE har i første omgang valgt at lave et talentspor på industriteknikeruddannelsen på Herningsholm Erhvervsskole i Herning.

Det er en af de vigtigste uddannelser for landets virksomheder i forhold til at bevare produktion i Danmark, og derudover er det en uddannelse som kun få elever vælger.

Og elever er der brug for, viser en undersøgelse blandt 900 virksomheder fra DI fra april 2012.

Selvom der generelt er mangel på praktikpladser, svarer 4 ud af 10 virksomheder, at de inden for de seneste år har haft problemer med at besætte ledige praktikpladser med kvalificerede elever.

Desuden viser undersøgelsen, at kravene til de faglærte er støt stigende, og langt de fleste virksomheder forventer at det vil fortsætte.

På talentsporet er der særligt fokus på at lære om ny teknologi, iværksætteri og forretningsforståelse.