Erhvervsstyrelsen frikender Venstre-revisor

Venstres revisor gennem mange år har ikke et habilitetsproblem.

Det slår Erhvervsstyrelsen fast efter at have undersøgt en sag, der drejede sig om, at partiets revisor gennem flere år både kontrollerede og godkendte partiregnskabet, assisterede partiet i økonomiske problemsager og var medlem af partiet.

Efter flere eksperter i Berlingske Tidende såede tvivl om revisorens habilitet, satte Erhvervsstyrelsen en undersøgelse af revisor Flemming Heden Knudsen i gang. Og efter at have modtaget en redegørelse fra Deloitte, har styrelsen vurderet, at der ikke er noget at komme efter.

- Styrelsen vurderer, at uafhængighedsbestemmelserne ikke har været overtrådt, eller at der i redegørelsen i øvrigt er indikationer på, at revisorlovgivningen skulle være overtrådt, skriver Erhvervsstyrelsen i sin afgørelse.

Flemming Heden Knudsen er partner i Deloitte, og han har i 13 år haft ansvaret for den objektive og uafhængige revision af Venstres partiregnskab. Derudover har han været medlem af Venstre siden 1993.

Og flere eksperter slog overfor Berlingske fast, at problemet bestod i, at selvsamme revisor i flere tilfælde har assisteret Venstre og partiformand Lars Løkke Rasmussen, når der er sat spørgsmål ved partiets eller formandens økonomiske forhold.

Men Erhvervsstyrelsen er altså kommet frem til, at medlemskabet af partiet ikke i sig selv er en "trussel mod uafhængigheden", skriver styrelsen i afgørelsen.

- Samlet set er det styrelsens vurdering ud fra det modtagne materiale, at din (Flemming Heden Knudsen) uafhængighed ikke har været truet i en sådan grad, at du burde have trukket dig som revisor for Venstres Landsorganisation og Venstres folketingsgruppe, skriver Erhvervsstyrelsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip