Erik Madsen vandt handicapprisen 2012 i Svendborg Kommune

Skrevet af Elo Christoffersen

|

05/12/2012

Dagens topnyheder

- Jeg ser altid frem til en lejlighed som i dag, hvor vi er samlet for at hædre de mennesker, der gør en ekstraordinær indsats for de handicappede borgere i Svendborg Kommune. Og jeg glæder mig virkelig over de mange initiativer, der i gang – det være sig i foreninger, på arbejdspladser som blandt privatpersoner.

Sådan indledte borgmester Curt Sørensen højtideligheden på den Internationale Handicapdag den 3. december, hvor Svendborg Kommunes Handicappris 2012 blev uddelt.

Prisen gik i år til Erik Madsen, formand for De Handicappedes Idrætsforening for Svendborg og Omegn. Erik Madsen har gennem snart 20 år arbejdet for, at handicappede kan få opfyldt en af grundforudsætningerne for både fysisk og psykisk velvære, nemlig adgang til fysisk aktivitet.

Den massive dækning af De Paralympiske Lege har været med til at sætte fokus på handicapidrætten.Det betyder blandt andet, at børn og unge med handicap tør drømme om at blive en af de rollemodeller, der er med til at udbrede kendskabet til handicapidrætten verden over.

I Svendborg er der mulighed for at træne sine færdigheder inden for svømning, ridning, sejlsport og bowling, hvis man er handicappet. Men det kræver sin mand at holde de lokale tilbud kørende, og Handicaprådet har derfor besluttet at give et stort skulderklap til handicapidrættens lokale ildsjæl Erik Madsen.

Med prisen fulgte en lille bronzeskulptur af den lokale kunstner Sabine Jensen.

Foto: Mads Claus Rasmussen, Svendborg Kommune.