Eriksen: Dejligt at få en kasse på kontoen

Christian Eriksen manglede energi og overskud i de seneste landskampe for Danmark for en måned siden.

Men inden de kommende EM-kvalifikationskampe mod Albanien og Portugal er det en anderledes frisk Eriksen, som er mødt ind i landsholdslejren i Helsingør.

Søndag bød tilmed på et flot langskudsmål fra Eriksen, som skaffede Tottenham en 1-0-sejr hjemme over Southampton i Premier League.

- Det var en hård kamp. Og det var en sjov kamp at spille, for der skete en masse. Der var et rigtigt dejligt tempo fra begge sider, og det var en af vores bedste kampe, som vi har spillet indtil videre.

- Og så var det dejligt at få en lille kasse med på kontoen også, siger Eriksen.

Det er med tiden blevet nemmere at falde ind på Tottenhams mandskab for Eriksen, som lige skulle lære den ny manager Mauricio Pochettino at kende.

- Jeg synes bestemt, jeg er mere frisk nu end for en måned siden. Jeg har fået nogle flere kampe, og jeg ved, hvad træneren forlanger af mig. På den måde har jeg vænnet mig lidt til det, og det har kroppen også.

- Vi træner mindre nu, end før sæsonen startede. Træningen er anderledes nu, forklarer Eriksen.

I begyndelsen var der mere løb og fysik involveret i London-klubbens træning, og det var hårdt for Eriksen.

Han kan bedst lide rollen som offensiv midtbanespiller lige bag ved frontangriberen i et 4-3-3-system - som i søndagens kamp mod Southampton.

- Vi skifter lidt system fra kamp til kamp. Men for det meste spiller vi 4-3-3, og det har været fint for mit vedkommende, lyder det fra Eriksen.

Den tidligere Ajax-spiller ser nu frem til lørdagens udekamp mod Albanien, som overraskende slog Portugal med 1-0 i den første gruppekamp.

- Det bliver en spændende kamp. Albanien har allerede overrasket i gruppen med den første sejr. Så det bliver ikke nogen nem kamp. De har nogle gode tekniske spillere, advarer Eriksen.

/ritzau/