Eriksen: Det var stort at være anfører

Som den yngste nogensinde trådte Christian Eriksen onsdag aften ind på banen og spillede sin kamp nummer 50 iført anførerbindet for det danske A-landshold.

Så bliver det ikke meget større for Tottenham-spilleren, der fik debut for lidt over fem år siden. Landstræner Morten Olsen overraskede Eriksen ved at give ham beskeden meget sent.

- Hvad jeg vil huske min kamp 50 for? Mon ikke at det var, da Olsen valgte at sige, at jeg skulle være anfører. Og det var specielt at gå ud på banen først, det var meget specielt.

- Jeg vidste ikke, at jeg skulle være anfører før et par timer inden kampen ved det afsluttende måltid, siger Eriksen, som ikke ændrede noget i sin stil på banen.

- Jeg er stadig den samme spiller, om jeg er anfører eller ej, forklarer han.

Eriksen vil gerne være anfører for landsholdet i fremtiden, men det er ikke noget, han går og tænker på. Olsen forklarede efter kampen, at Eriksen var anfører som en gestus, fordi han var 50-kamps-jubilar.

Eriksen var også stolt over at opnå 50 landskampe som bare 23-årig, hvilket er rekord.

- Jeg er beæret og utrolig glad for at kunne nå 50 kampe. Men det er en rekord, jeg egentlig godt kunne have nået før, siger Eriksen.

På søndag venter kamp 51 for Eriksen, når Danmark i endnu en testkamp møder Frankrig i St. Etienne.

- Det bliver en test for os. Det bliver meget svært, men spændende at se, hvor langt vi er, og om vi kan måle os med Frankrig. Det er trods alt dem, der skal afholde slutrunden, som vi forhåbentlig skal med til, siger Eriksen.

- Vi skal være lidt mere kyniske foran mål og ikke give Frankrig så store chancer, som vi gav USA, for dem udnytter franskmændene, advarer Eriksen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip