Eriksen og Tottenham er sikkert videre i FA Cuppen

30/01/2016

Christian Eriksen og Tottenham er videre til femte runde i FA Cuppen efter en sikker 4-1-sejr på udebane over League One-holdet Colchester.

En kontrolleret indsats af Tottenham betød, at sejren aldrig var i fare på Colchester Community Stadium mod bundholdet fra den tredjebedste engelske række.

Det begyndte helt skidt for hjemmeholdet, da holdets to centrale forsvarsspillere efter blot et minuts tid ramlede ind i hinanden og stødte hovederne sammen. Begge spillere endte med at lade sig udskifte i første halvleg som følge af uheldet.

Efterfølgende var det Premier League-gæsterne, der satte sig solidt på kampen. Christian Eriksen var tæt på at bringe sit hold i front, da han huggede på mål efter syv minutters spil. Colchester-keeper Jake Kean var dog på plads i målet.

Den danske landsholdsspiller spillede 75 minutter og gjorde generelt en fin figur i kampen, hvor der var masser af plads at boltre sig på i Colchester-forsvaret.

Efter 25 minutter var han også tæt på at bringe Tottenham foran, men danskerens afslutning gik over mål. I stedet bragte holdkammeraten Nacer Chadli gæsterne foran et minut senere på et fint langskud.

Tottenham virkede også til at have styr på sagerne i anden halvleg, og efter lidt over en times spil gjorde Eric Dier det til 2-0 på et langskud via en Colchester-spiller.

Senere blev det også til 3-0, da Nacer Chadli blev dobbelt målscorer.

Mod slutningen af kampen svigtede koncentrationen i de bageste rækker hos begge mandskaber. Først kom Colchester på tavlen, da Ben Davies sendte en ripost fra stolpen i eget net, og kort tid efter kunne Tom Carroll gøre det til 4-1 til Tottenham.

Dermed endte det med en sikker sejr til Premier League-mandskabet fra Tottenham, der er klar til femte runde i FA Cuppen - hvad der svarer til ottendedelsfinalen.