Eriksen: Serbien har underpræsteret i EM-puljen

Serbien har kun hentet et enkelt point i de fire første kampe i Danmarks EM-kvalifikationsgruppe. Det er seks færre end Danmark inden lørdagens indbyrdes opgør i Parken.

Det er Christian Eriksen forundret over, for serberne har masser af gode fodboldspillere at vælge imellem.

- Med de spillere, de har, så havde jeg troet, de ville være længere fremme. Vi er halvvejs nu, så det kan nås endnu, hvis de kommer ind i en god periode. Men forhåbentlig ikke mod os, siger Eriksen.

Mod Danmark er Serbien tvunget til at gå efter alle tre point for at have en chance i gruppen, og det kan måske skabe noget desperation hos serberne, som er kendt for at have et iltert temperament.

- Det er forskelligt, om serberne har meget tænding eller en god tænding. Det er altid en grænse, man skal finde.

- Det kommer an på, hvad humør de møder op i. Det bestemmer vi jo ikke. Det er ikke kun et aggressivt hold, det er et godt hold.

- Det er ikke kun spillere, der er på banen for at save folk ned. De er rigtig gode med kuglen, og det skal vi være gode til at håndtere, mener Eriksen.

I Premier League har Tottenham-kreatøren mødt flere af de serbiske stjerner, som tæller Chelsea-profilerne Branislav Ivanovic og Nemanja Matic, Manchester City-backen Aleksandar Kolarov samt Liverpools Lazar Markovic.

- Jeg har spillet mod dem alle sammen. Ivanovic, Kolarov og Matic er dem, jeg kender bedst. Men jeg har også spillet mod Markovic.

- Det er i sig selv nogle gode og spændende spillere, og det er store internationale navne, siger Eriksen.

- Vi skal være fokuserede og vide, hvad deres styrker og svagheder er. Men frem for alt skal vi spille vores eget spil. Vi spiller aldrig på andres præmisser, og det kommer vi heller ikke til mod Serbien, siger han.

Kampen fløjtes i gang klokken 20.45.

/ritzau/

 

Dagens Gossip