Eriksen stopper måltørke med to mål mod Sunderland

Det har været småt med scoringerne i Premier League i denne sæson for Christian Eriksen, men lørdag eftermiddag tilspillede danskeren sig en hovedrolle, da Tottenham på hjemmebane besejrede Sunderland med 4-1.

Eriksen lavede to af sit holds mål og fordoblede dermed sin sæsontotal i den engelske liga, så han nu er oppe på fire træffere.

Med sejren holder Tottenham snor i topholdene. På fjerdepladsen er London-klubben kun et point efter Manchester City, der dog har spillet en kamp færre.

Eriksen udlignede med sin første scoring den føring, som Patrick van Aanholt netop havde givet gæsterne, men danskeren kan i høj grad takke Sunderlands Lee Cattermole for sit første Premier League-mål i mere end tre måneder.

Mens Sunderland-keeper Jordan Pickford flagrede, sparkede Christian Eriksen på mål fra kanten af feltet, men bolden fik ikke meget fart og så umiddelbart ikke ud til at være til stor fare for gæsterne.

Men inde på målstregen lavede Cattermole alverdens kludder i sit forsøg på at sende kuglen ud af farezonen, og via kaptajnens ene lår røg den op i nettaget.

Mere schwung var der i fynboens scoring til 3-1, der blev sat ind midt i anden halvleg, efter at Moussa Dembele havde bragte hjemmeholdet i front.

Efter et par træk trykkede han af med venstrebenet lidt uden for straffesparksfeltet, og det hårde skud strejfede den netop indskiftede Jan Kirchhoff på vejen, hvorefter Pickford var stort set chanceløs i målet.

Kirchhoff, som Sunderland netop har købt i Bayern München, fik en debut, som han formentlig helst vil glemme. Kort efter begik han straffespark mod Danny Rose, og så kunne Harry Kane cementere sejren med et stensikkert straffespark.

Tottenhams sejr vil også give tilfredshed blandt Sunderlands konkurrenter i bunden. Nordenglænderne er fortsat tredjesidst og dermed under nedrykningsstregen med 18 point.

/ritzau/

 

Dagens Gossip