Eriksen: Vi kan lære af dårlig start mod Frankrig

Det franske fodboldlandshold kom ud som lyn og torden og scorede to hurtige mål mod Danmark søndag aften.

Det kunne virke som en stor lussing, men landsholdsspilleren Christian Eriksen kan også se det positive ved, at Danmark blev løbet over ende i kampens første kvarter.

Erfaringen kan nemlig bruges i to playoff-kampe i november, hvor Danmark spiller om en EM-billet.

- Vi har måske haft playoff i hovedet de første fem minutter, og den oplevelse må vi tage med os. For nu ved vi, at vi skal være helt på, når vi møder hold, der er så gode, som Frankrig er, siger Christian Eriksen.

Efter den franske fantomstart arbejdede Danmark sig ind i kampen, som sluttede 1-2 efter en sen reducering af Erik Sviatchenko.

I store dele af kampen var Danmarks spil med bolden dog ikke på noget prangende niveau, og det er meget kendetegnende for præstationerne i EM-kvalifikationen, hvor Danmark efter en tredjeplads i sin gruppe skal spille playoff om at komme til slutrunden.

- Vi har ikke spillet de bedste kampe. Fodboldmæssigt har vi manglet lidt, og det gør, at vi halter efter. Albanien har lige nøjagtigt skrabet de point sammen, som de skulle bruge, og det har vi ikke kunnet. Så lidt kredit kan de godt få, siger Christian Eriksen.

Danmark sluttede på 12 point for otte kampe, mens Albanien fik 14.

Playoff-kampene spilles i november. Danmarks modstander findes ved en lodtrækning søndag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip