Eriksson: Kløft mellem topklubber og FA skader England

Det engelske landshold ville få langt større chancer for at opnå succes ved EM eller VM med en simpel ændring i Premier League.

Det mener den tidligere engelske landstræner Sven-Göran Eriksson, der spår engelsk fremgang, hvis topklubberne bliver pålagt at have 12 spillere af egen avl i deres trupper. Lige nu skal de have otte.

I de senere år har flere af de største profiler i Premier League været udlændinge, men også knapt så profilerede udenlandske spillere er kommet til og har taget pladsen fra engelske talenter.

- Chancen for at nå en VM-finale vil efter min mening være langt større, hvis man laver nogle restriktioner over for udlændinge i engelsk fodbold, siger Eriksson, der var landstræner fra 2001 til 2006.

- Det er billigere at købe en spiller fra Sverige, Norge eller andre steder end at købe fra en anden engelsk klub.

- På den ene side står FA og på den anden side Premier League. Der foregår en kamp, og den har stået på hele tiden, siger Sven-Göran Eriksson.

I sin regeringstid foreslog svenskeren også en vinterpause i Premier League, så de engelske landsholdsspillere ikke ankommer udmattede til VM eller EM efter en lang sæson.

- Men det bliver stadigvæk diskuteret, konstaterer Eriksson, som i øjeblikket er træner for Shanghai SIPG i kinesisk fodbold.

Anledningen til Sven-Göran Erikssons udtalelser er, at formanden for det engelske fodboldforbund (FA), Greg Dyke, netop har foreslået, at topklubberne skal have 12 spillere af egen avl i deres trupper.

Forslaget har opbakning fra flere tidligere engelske landstrænere, men det har mødt modstand i Premier League, blandt andre fra Arsenals manager Arsène Wenger.

Sidste års VM i Brasilien blev en kort fornøjelse for England, der allerede efter to gruppekampe havde udspillet sin rolle.

England har blot en enkelt gang i historien vundet en stor turnering, da man gik hele vejen ved VM i 1966.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip