Eriksson: Kløft mellem topklubber og FA skader England

Det engelske landshold ville få langt større chancer for at opnå succes ved EM eller VM med en simpel ændring i Premier League.

Det mener den tidligere engelske landstræner Sven-Göran Eriksson, der spår engelsk fremgang, hvis topklubberne bliver pålagt at have 12 spillere af egen avl i deres trupper. Lige nu skal de have otte.

I de senere år har flere af de største profiler i Premier League været udlændinge, men også knapt så profilerede udenlandske spillere er kommet til og har taget pladsen fra engelske talenter.

- Chancen for at nå en VM-finale vil efter min mening være langt større, hvis man laver nogle restriktioner over for udlændinge i engelsk fodbold, siger Eriksson, der var landstræner fra 2001 til 2006.

- Det er billigere at købe en spiller fra Sverige, Norge eller andre steder end at købe fra en anden engelsk klub.

- På den ene side står FA og på den anden side Premier League. Der foregår en kamp, og den har stået på hele tiden, siger Sven-Göran Eriksson.

I sin regeringstid foreslog svenskeren også en vinterpause i Premier League, så de engelske landsholdsspillere ikke ankommer udmattede til VM eller EM efter en lang sæson.

- Men det bliver stadigvæk diskuteret, konstaterer Eriksson, som i øjeblikket er træner for Shanghai SIPG i kinesisk fodbold.

Anledningen til Sven-Göran Erikssons udtalelser er, at formanden for det engelske fodboldforbund (FA), Greg Dyke, netop har foreslået, at topklubberne skal have 12 spillere af egen avl i deres trupper.

Forslaget har opbakning fra flere tidligere engelske landstrænere, men det har mødt modstand i Premier League, blandt andre fra Arsenals manager Arsène Wenger.

Sidste års VM i Brasilien blev en kort fornøjelse for England, der allerede efter to gruppekampe havde udspillet sin rolle.

England har blot en enkelt gang i historien vundet en stor turnering, da man gik hele vejen ved VM i 1966.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip