Erstatningssag mod Pandora er droppet

Skrevet af admin

|

25/07/2014

Dagens topnyheder

Kredsen af private investorer, der har tabt millioner af kroner på et kursfald for tre år siden, kommer ikke til at anlægge erstatningssag mod smykkefirmaet Pandora. Det skriver DR Nyheder.

- De har måttet erkende, at der ikke er nok, der vil spytte i kassen til sådan en sag, så de har nu måttet opgive det, siger direktør i Dansk Aktionærforening Jens Møller Nielsen, som har hjulpet investorerne med at forberede sagen, til DR Nyheder.

Pandora nedjusterede pludselig sine vækstforventninger gevaldigt den 2. august 2011, hvilket medførte et voldsomt kursfald.

Pandora-aktien faldt øjeblikkeligt med 65 procent, og fra det ene øjeblik til det andet var aktien 12 milliarder kroner mindre værd.

Bagmandspolitiet sigtede bagefter smykkefirmaet for have informeret markedet om nedjusteringen for sent.

Men efterforskningen har trukket ud, og derfor kommer sagen først for retten til november. På det tidspunkt er det imidlertid blevet for sent at anlægge en erstatningssag. Forældelsesfristen udløber nemlig om en uges tid.

Jens Møller Nielsen forklarer, at det uden tvivl har haft en betydning for, at det kun har været få private investorer, der har været klar til gå med i erstatningssagen - som nu er blevet droppet.

- Det ville have haft meget stor betydning for sådan en sag, hvis der nu lå en strafferetslig dom. Det ville gøre det meget mere sandsynligt, at man også kunne få medhold i en erstatningssag. Og så ville det helt sikkert have været meget nemmere at samle sagsøgere til et fælles søgsmål om erstatning, siger han til DR Nyheder.

Vicestatsadvokat hos Bagmandspolitiet Hans Fogtdal forklarer, at sagen har været meget omfattende og kompleks.

- Jeg tror, det er mellem 20 og 40 ringbind med materiale. Desuden har der været tale om vidner i udlandet. Det er altid noget, der komplicerer tingene, siger han til DR Nyheder.

Det forventes dog stadig, at en række professionelle investorer vil lægge en erstatningssag an mod Pandora.

/ritzau/