Esbjerg-back: Vi går efter en ny pokalfest

For en 20-årig knægt fra Hjerting var det stort at hæve DBU Pokalen og blive tiljublet af op mod 15.000 Esbjerg-tilhængere en majdag i Parken for to år siden.

De jubelscener vil Esbjergs nu 22-årige venstre back, Jonas Knudsen, gerne opleve igen.

Det kræver dog en samlet sejr i semifinalen over FC København, som gæster Esbjerg i returkampen torsdag aften. Første semifinaleopgør i Telia Parken endte 1-1.

- Sejren i pokalfinalen er noget af det største, jeg har været med til som fodboldspiller, og det rangerer i kategorien med landsholdsdebut og de store kampe i Europa.

- At pokalsejren var starten på den europæiske succes, kunne vi ikke vide dengang. Men jeg ved, jeg gerne vil være med til at skrive fodboldhistorie med Esbjerg igen.

- At vinde for øjnene af så mange medrejsende tilhængere er noget helt særligt, siger Jonas Knudsen til klubbens hjemmeside.

Han er blandt blot tre spillere i den nuværende Esbjerg-trup, som var i startopstillingen i 1-0-finalesejren over Randers FC i 2013. De øvrige er Magnus Lekven og Hans Henrik Andreasen.

De tre gengangere er alle i truppen til returkampen mod FCK på Blue Water Arena.

- Vi skal komme med en masse energi og spille frit mod FC København. Jeg ved godt, at vi ikke har den store succes i Superligaen for tiden, men det er to forskellige turneringer, og torsdag aften må vi pakke dagligdagen væk.

- Jeg ser det som en mulighed for, at endnu flere spillere kan få oplevelsen af at være med i en pokalfinale, og jeg håber, vore tilhængere vil bakke os godt op, så vi kan få en ny fælles oplevelse i Parken, siger Jonas Knudsen.

Esbjergs første pokaltriumf i 37 år, finalesejren over Randers FC, blev overværet af 26.194 tilskuere, hvoraf hovedparten var fra det sydvestjyske område.

/ritzau/

 

Dagens Gossip