Esbjerg brager videre efter 3-0 sejr i Aarhus

24/03/2014

Med sejren på 3-0 over AGF i mandagens sene superligaopgør på NRGi Park i Aarhus spillede Esbjerg sig for alvor tilbage i kampen om de europæiske pladser.

Esbjerg forbliver på femtepladsen, men har nu blot et point op til Brøndby på fjerdepladsen.

For vestjyderne virkede kampen mest af alt som endnu en dag på kontoret. Det var ikke sprudlende fodboldspil, men effektivitet krydret med et modløst modstanderhold gav nemme arbejdsbetingelser for Esbjerg-spillerne, der stort set gjorde, som det passede dem.

Kampen illustrerede nemlig, hvor ordinære AGF er uden forsvarskrumtappen Anders Kure og det offensive es Danny Olsen. Begge sad ude med karantæne, og begge var savnet for hjemmeholdet, der med nederlaget har tre point til nedrykningsstregen.

Kure kunne måske have gjort noget, da Hans Henrik Andreasen efter 16 minutters spil uden problemer sparkede en nedfaldsbold i kassen. Der manglede AGF-defensiven i hvert fald aggressivitet og kompromisløshed. Dyder, som normalt kendetegner Kure.

I den anden løb og fightede Jesper Lange helt alene. Indlæggene var for dårlige og landsholdsspilleren Casper Sloth, der erstattede Danny Olsen, kunne slet ikke udfylde Olsens rolle som den kreative kraft på hjemmeholdet.

Senere blev det til 2-0, og her var det målmand Emil Ousager, der manglede. Eller hans hånd i hvert fald. Keeperen slog et stort hul i luften på et Esbjerg-hjørnespark, og så kunne Mushaga Bakenga nemt prikke sig selv på måltavlen kort inden pausen.

Helt galt gik det, da Martin Pusic i starten af anden halvleg hamrede et frispark direkte i kassen til 3-0.

Nedrykningsspøgelset ser dermed ud til at have taget permanent bolig på Fredensvang, for hvis ikke der kommer nye boller på suppen, går aarhusianerne et svært forår i møde. Esbjerg derimod buldrer af sted og virker ustoppelige i øjeblikket.