Esbjerg fB vil forstærke sig i vinterpausen

Når Esbjerg på torsdag har spillet efterårets sidste Europa League kamp i Salzburg, så er det 28. gang siden 22. juli, at superligaholdet har spillet mindst 90 minutters fodbold.

Det er rigtig meget på et efterår, hvor Europa League og pokalturneringen har suppleret de ugentlige weekendkampe.

Og det har også haft sin pris for sidste sæsons pokalvindere, der overvintrer under nedrykningsstregen i Superligaen. Men det skal der gøres noget ved, forsikrer direktøren.

- Resultatet søndag, der betød, at vi er under nedrykningsstregen over julen, får os ikke til at ændre vores plan for transfervinduet.

- Jeg kan ikke sige noget om, hvor meget der kommer til at ske, men det er klart, at vi skal have tilføjet nogle offensive kræfter, siger Søren Poulsen, direktør i Esbjerg fB.

I første omgang kigger man efter en angriber. Træner Niels Frederiksen ønsker sig et par spillere eller tre afhængigt af, hvad der smutter ud af bagdøren.

Men forstærkningerne kommer også til at lande på et tørt sted for vestjyderne, der indrømmer at have spillet med en for smal trup i efteråret.

- I sommer havde vi ikke særlig lang tid at reagere i. Hvis ikke vi havde kvalificeret os til Europa League, så havde vi ikke haft nogle penge at købe spillere for. Og da vi så kvalificerede os til gruppespillet, havde vi to dage til at handle.

- Det er klart, at det har en pris, og det har vi godt vidst her hen over efteråret. Så vi er glade for de point, vi fik i starten af sæsonen.

- Selvfølgelig er det ærgerligt at slutte af, som vi har gjort, men vi har godt vidst, at vi var smalle, siger Søren Poulsen.

Esbjerg har to point op til den rigtige side af nedrykningsstregen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip