Esbjerg forventer gaveløst 90-års-jubilæum

I onsdags var det 90 år siden, Esbjerg forenede Boldklubber blev stiftet, men når jubilæet bliver markeret søndag aften, forventer fødselaren ingen gaver.

Gæsten til lejligheden er nemlig Sønderjyske, der vil gøre alt for at gøre det til en rigtig dårlig fødselsdag, når de to hold brager sammen på Blue Water Arena i Esbjerg.

- Sønderjyske giver aldrig gaver til os, og det er der i det hele taget ikke noget hold i Superligaen, der gør, siger Esbjergs træner Niels Frederiksen i en pressemeddelelse.

Kampen kommer blot tre dage efter, at esbjergenserne sikrede sig videre deltagelse i Europa League-kvalifikationen, men der er ingen grund til at klage over trætte ben.

- Professionelle fodboldspillere skal kunne spille to kampe på en uge, siger Frederiksen.

Hans tropper indledte Superligaen med et nederlag på hjemmebane til Randers i første spillerunde, så en sejr er hårdt tiltrængt.

- Kampen vil afgøre, om vi får en fornuftig start på Superligaen eller ej. Jeg forventer, at Sønderjyske som altid vil komme med en god portion fysik, stærk organisation, satsning på standardsituationer og omstillinger.

- Jeg tror, det kommer til at minde om Europa League-kampen mod FC Kairat torsdag aften. Vi skal igen være i balance og spille kvikt og aggressivt, siger Niels Frederiksen.

Han må fortsat undvære den skadede veteranduo Jerry Lucena og Hans Henrik Andreasen, og også Martin Bergvold må stå over mod sønderjyderne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip