Esbjerg-kaptajn efter sejr: Godt at vinde på en skidt dag

Esbjerg er kommet godt fra start i foråret i Alka Superligaen med seks point i tre kampe. Fredag aften gik det ud over AGF, da vestjyderne hjemme vandt med 2-1.

Anfører Magnus Lekven, der scorede et drømmemål kort efter pausen, glædede sig over tre point på en dag, hvor det ikke kørte på skinner.

- Vi har fået en rigtig god start på foråret, og det lover godt, når vi kunne vinde på en dag, hvor spillet ikke fungerede. Det var en rigtig holdsejr, og det er noget, vi kan tage med os videre.

- I dag var vi rigtig gode defensivt, og vi arbejdede hårdt for hinanden. Vi ville virkelig vinde, og samtidig var vi meget aggressive. Vi gik ind i duellerne, og når man gør det, så vinder man også fodboldkampe, siger nordmanden.

Esbjerg blev presset tungt efter pausen, hvor AGF var tæt på at udligne, men få sekunder efter svarede esbjergenserne dog igen med en afgørende 2-0-scoring.

- Vi kom ringe ud til anden halvleg, hvor AGF overordnet set var bedst. Da vi scorede til 2-0 lige efter pausen, gav det os noget luft. Målet blev derfor meget afgørende, siger målmand Jeppe Højbjerg.

Cheftræner Jonas Dal roste efter kampen sit mandskab for at opsøge heldet.

- Det er stærkt at vinde på en dag, hvor vi ikke ramte alt det, som vi skulle. Jeg tror, at det havde noget at gøre med, at vi blev ved med at opsøge heldet, og det er egentligt noget, der ellers kun overgår tophold.

- Ved vores første mål var der tale om en bold, der blev rettet af, men som endte hos Nicolaj Hagelskjær, mens AGF i anden halvleg havde en chance, hvor vi sparkede bolden væk inde på stregen. Vi havde modet i dag, og de dyder vandt vi på, siger han.

Esbjerg skal i næste runde en tur til Brøndby Stadion.

/ritzau/

 

Dagens Gossip