Esbjerg klar til Europa efter nervepirrende kamp

18/05/2014

Efter lørdagens karantæne-skandale i dansk fodbold stod Esbjerg pludselig og manglede ét point i sidste spillerunde for at sikre sig en plads i Europa League. Vestjyderne klarede paragrafferne med 0-0 mod gæsterne Viborg, som tog en fin afsked med Superligaen.

Der var pludselig pres på Esbjerg, der samtidig fik meldinger om rivalerne fra FC Nordsjælland hurtigt kom foran mod Brøndby.

Nedrykkerne fra Viborg kunne omvendt spille uden nerver i Esbjerg. Viborgenserne var som følge af skandalen dumpet ned på sidstepladsen i takt med resultaterne lørdag blev ændret på skrivebordet.

Og Esbjerg fik det pludselig svært. Hvad der skulle have været en festdag i det vestjyske blev pludselig til en nervepirrende og middelmådig kamp. Ser man bort fra et par gode langskud, så havde Esbjerg ikke mange kvalificerede afslutninger inden pausen.

Anført af anfører Hans Henrik Andreasen kom Esbjerg længere frem på banen i anden halvleg. Andreasen gik selv forrest med et par skudforsøg, men helt farligt blev det aldrig.

Værterne havde store problemer med at kombinere sig igennem til målchancer. Samtidig var Viborg-keeperen, litauiske Emilijus Zubas, en sikker sidste skanse for holdet fra domkirkebyen.

I den anden ende af banen lå Viborg-angriber Thomas Dalgaard på lur, men han blev stående på 18 mål, hvilket var nok til at blive Superligaens topscorer.

De næsten 10.000 tilskuere kunne endelig bryde ud i vild jubel efter 73 minutter. Det var dog ikke over et Esbjerg-mål, men i stedet Brøndbys udligning til 2-2 hos FC Nordsjælland.

I slutminutterne af kampen vadede Esbjerg i målchancer, men mål kom der ingen af. Da Viborg heller ikke fik scoret gjorde det ikke så meget hos hjemmepublikummet, der kunne juble over udsigterne til et nyt Europa League-eventyr.