Esbjerg Kommune slår alle jobs op som akutjob

Skrevet af Elo Christoffersen

12/11/2012

Mest læste i dag

Folketinget har netop vedtaget akutpakken, som skal skaffe 12.500 akutjob til de ledige, der er i risiko for at falde ud af dagpengesystemet i første halvår af 2013. Allerede nu er Esbjerg Kommune klar med det første tiltag, som skal få flere af kommunens ledige i risikogruppen i arbejde.

Når Esbjerg Kommune søger nye medarbejdere, vil alle stillingerne som udgangspunkt også være at finde i den særlige gruppe af akutjob på jobnet.dk. Et akutjob er et job på ordinære vilkår og kan både være permanent eller midlertidigt.

- Når vi slår alle job op som akutjob, så sender vi et stærkt signal til de ledige, om at søge stillinger ved Esbjerg Kommune. Vi har dog besluttet ikke at give positiv særbehandling til målgruppen, derimod er det som altid den bedst kvalificerede ansøger, vi går efter, siger kommunaldirektør Otto Jespersen.

Esbjerg Kommune tager også hensyn til egne medarbejdere, som sidder i opsagte stillinger. De har som nu fortsat fortrinsret til at komme til samtale. Et princip, som Esbjerg Kommune gennem mange år har praktiseret.