Esbjerg misser matchbold efter sent nederlag til AaB

Esbjerg er stadig i nedrykningsfare i Alka Superligaen. Det er facit efter nederlaget på 0-1 tirsdag aften til AaB i Aalborg.

Med en sejr kunne Esbjerg ellers sikre sig en ny sæson i den bedste liga og samtidig sende FC Vestsjælland ned i 1. division.

Nu skal de to hold i nedrykningsstriden i stedet ud i en gyser mod hinanden på søndag i Esbjerg.

Inden den kamp har Esbjerg 34 point, mens FC Vestsjælland har 30. Der resterer to spillerunder.

Vestjyderne ville selvklart have foretrukket at afgøre sagerne i Aalborg. Chancerne var der for Esbjerg, men AaB var spillemæssigt bedst på dagen.

Længe lignede det 0-0, men en scoring i dommerens overtid gav AaB sejren.

Første halvleg blev en spøjs størrelse forstået på den måde, at AaB sad på næsten alt spillet, mens Esbjerg alligevel var tættest på at gå til pausen med en føring.

Vestjyderne virkede slet ikke klare fra start og blev sat under hårdt pres. En grov forsvarsfejl gav Anders K. Jacobsen en stor mulighed, og senere fik hans angrebsmakker, Nicklas Helenius, et par gode muligheder.

Men Esbjerg-spillerne kunne sende venlige tanker til målmand Martin Dubravka, der hver gang var på plads og reddede.

AaB dominerede stort set alt, men to situationer i halvlegens døende minutter gjorde, at Esbjerg alligevel kunne ærgre sig over, at pausestillingen var 0-0.

Først blev Lasse Rise lidt ud af det blå spillet helt fri foran mål, men hans afslutning fra få meters afstand blev for svag.

Kort efter burde dommer Anders Poulsen have dømt straffespark til udeholdet, da AaB-forsvareren Kenneth Emil Petersen fældede Lasse Rise lige inden for feltet.

Anden halvleg blev mere afvekslende, og spillet bølgede mellem enderne.

Godt et kvarter før tid havde AaB en god mulighed i en overtalskontra, som førte til flere afslutningsforsøg på mål, men Esbjerg-forsvaret afværgede.

AaB havde de største intentioner om at jagte sejrsmålet i slutfasen, men i kampens overtid angreb Esbjerg med næsten alle mand i jagten på scoring.

Men udeholdet tabte bolden efter en fejl, så Anders K. Jacobsen kunne sætte i løb på højrekanten og aflevere til Andreas Bruhn, der i fri position kunne score nemt til 1-0.

Med sejren springer AaB op på femtepladsen, men der er seks point op til fjerdepladsen, der giver adgang til europæisk fodbold i næste sæson.

/ritzau/

 

Dagens Gossip