Esbjerg nedlægger ineffektive FC Nordsjælland

14/04/2014

FC Nordsjælland gik for første gang i 27 superligahjemmekampe fra banen uden at score, da Esbjerg mandag aften gæstede Farum Park. Gæsterne vandt opgøret 1-0 på det mål, Mushaga Bakenga scorede kort før pausen.

Sejren sender Esbjerg op på Superligaens femteplads, blot tre point efter Brøndby på fjerdepladsen. FC Nordsjælland holder fast i rækkens syvendeplads.

At kampen skulle blive målfattig var helt i tråd med FC Nordsjællands seneste resultater. Klubbens foregående tre superligakampe havde således blot budt på to scoringer, begge sat ind af Farum-klubbens spillere.

Mandag aften havde Kasper Hjulmands mandskab igen masser af tilløb til chancer, men slutproduktet manglede i høj grad. Den sidste aflevering glippede i flere tilfælde, og når der endelig blev afsluttet, kom der oftest en Esbjerg-spiller i vejen.

Esbjerg var anderledes kyniske, når vestjyderne kom frem på banen. Allerede efter fem minutters spil sparkede Jakob Ankersen på stolpen, og da Mushaga Bakenga kort før pausen så slap igennem, scorede han iskoldt.

For at udfordre Esbjergs bagkæde havde Kasper Hjulmand valgt at lade Uffe Bech starte inde på højrekanten. Lille Bech var da også den største trussel mod Esbjerg-defensiven, men den skadesplagede spiller havde kun luft til 45 minutter.

Uden Bechs udfordringer og hurtighed havde vestjyderne forholdsvis let ved at lukke hjemmeholdet ned efter pausen. De forsøg, Nordsjælland trods alt kom til, havde det til fælles, at afslutningerne oftest var tættere på at ramme hjørneflaget end målet.

Gæsterne fik efter pausen en række kontramuligheder, men de blev formøblet på dårlige beslutninger og skæve afleveringer, som desværre var nøgleord i mandagens superligakamp.

Martin Dubravka havde i slutfasen to klasseredninger på glimrende Nordsjælland-hovedstød, så Mushaga Bakengas scoring blev den eneste på en råkold mandag aften i Farum Park.