Esbjerg-profil: Europa-succes holder humøret oppe

Med fire superliganederlag på stribe og en pokalfiasko mod Lyngby fra den næstbedste række har Esbjerg ramt en elendig stime på hjemlig grund.

Men den samtidige succes i Europa har gjort, at nedturen ikke føles så voldsom, og en sejr over Elfsborg i aften kan sætte nyt liv i humøret i det vestjyske.

- Vi er inde i en lidt træls periode, siger backen Jonas Knudsen.

- Når man får en god start, som vi fik i denne sæson, og det hele bare kører, så får man også selv andre forventninger, end at man bare taber hele tiden.

- Men til gengæld har de succeser, vi har haft i Europa, de tager også toppen af snakken om hjemlige problemer, siger Jonas Knudsen.

U21-landsholdsspilleren mener, at noget af grunden til nedturen i Superligaen kan være, at forventningerne fra omgivelserne og spillerne selv er vokset i takt med de gode resultater.

Det har holdet ikke helt vænnet sig til. 2-1-sejren i den omvendte kamp mod Elfsborg for to uger siden, fik heller ikke sparket Esbjerg-mandskabet i gang igen.

- Der bliver talt mere om os, og det kan vi jo alle sammen mærke. Der er kommet mere fokus, og jeg synes egentlig, at vi har håndteret det meget godt.

- Men måske har det alligevel lidt at sige. Jeg troede, at sejren i Elfsborg ville have givet os noget, men så gik vi hjem og tabte igen.

Esbjerg og Elfsborg spiller i aften klokken 19 på Blue Water Arena.

/ritzau/

 

Dagens Gossip