Esbjerg-profil må se Europa League fra tribunen

Esbjergs forsvarsspiller Kian Hansen var blandt holdets mest markante skikkelser i 2013, men han kommer ikke på banen, når Esbjerg senere på måneden møder Fiorentina i 1/16-finalen i Europa League.

Der er tale om et fravalg fra Esbjerg, der kun må registrere tre nye spillere til de forestående europæiske opgaver.

Kian Hansen tæller som ny spiller, fordi han i det forgangne transfervindue blev solgt til den franske klub Nantes for at blive lejet ud til Esbjerg for resten af denne sæson.

- FC Nantes ønskede at købe Kian her og nu. Men da vi ikke ville af med ham før til sommer, lejede vi ham for forårssæsonen.

- Dette medfører, at han ikke kommer til at spille Europa League i foråret, men i stedet kan koncentrere sig om Superligaen, siger Esbjergs administrerende direktør, Søren Poulsen, til klubbens hjemmeside.

Heller ikke den nye reservemålmand Martin Dúbrovka kommer umiddelbart i spil til dobbeltopgøret mod Fiorentina.

Der findes dog en særregel for målmænd, hvor man op til den første kamp kan foretage en udskiftning, oplyser Niels Erik Søndergaard fra Esbjergs sportslige sektor til bold.dk. Det kan blive aktuelt, da Frederik Rønnow døjer med en skade.

Som de tre nye spillere i forhold til efterårets Europa League har Esbjerg registreret de to nye spillere Martin Pusic og Michael Jakobsen og herudover Mohammed Fellah.

Sidstnævnte var også Esbjerg-spiller i efteråret, men han var ikke spilleberettiget i Europa League, da Esbjerg ved en fejl glemte at registrere ham.

/ritzau/

 

Dagens Gossip