Esbjerg-profil: Trænervejen er interessant for mig

Esbjergs styrmand og anfører Hans Henrik Andreasen har tilmeldt sig DBU's T-træneruddannelse, der begynder i december med henblik på at gøre karriere inden for fodbolden efter karrierestop.

- Jeg går med overvejelser om at blive træner engang ude i fremtiden, og jeg synes det er en logisk vej at gå. Jeg mener selv, jeg efterhånden har en stor viden om fodbold, så det er en spændende mulighed for mig, siger Andreasen.

35-årige Andreasen har kontrakt med Esbjerg til 31. december 2015, men går ikke umiddelbart med planer om at lægge de arbejdsomme støvler på hylden. Han kan derimod sagtens se sig selv fortsætte efter kontraktudløb.

- Så længe jeg har hovedet med, og jeg kan bidrage, har jeg ingen planer om at stoppe. Jeg kan sagtens se mig selv spille et par år endnu. Omvendt er jeg heller ikke bleg for at sige stop den dag, hvor jeg ikke kan være med længere, siger Andreasen.

I Esbjerg har man tidligere haft succes med en tidligere spiller i klubben, der er gået trænervejen, og Esbjerg-anføreren anerkender også Jess Thorups arbejde og ser ham som et forbillede.

- Jess Thorup er en frontfigur og har gjort det fantastisk her i Esbjerg og nu på U21-landsholdet, så det er klart, at det er interessant, udtaler midtbaneveteranen med henvisning til den nuværende U21-landstræner.

Esbjergs nuværende cheftræner, Niels Frederiksen, har forståelse for, at Andreasen efter den aktive karriere vil gøre brug af sin enorme erfaring og måske gå trænervejen.

- Han er jo ikke helt ny mere, så jeg kan da sagtens se for mig, han vil gå den vej og bruge sin viden på en god måde i fremtiden, siger Niels Frederiksen.

Andreasen debuterede for Esbjerg i 1999, og han har spillet 282 kampe og scoret 39 mål for klubben. Ud over Esbjerg har han spillet i Superligaen for OB samt tyske Greuther Fürth.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip