Esbjerg styrker sig på trænersiden

Esbjergs succes i Europa League det seneste år og ambitionen om at spille en mere fremtrædende rolle i toppen af dansk fodbold har øget arbejdsmængden i trænerteamet omkring klubbens bedste hold.

Superligaklubben agter også at cementere sin position som en af de danske superligaklubber, der formår at udvikle flest egne spillere til højeste niveau.

Derfor har Esbjerg onsdag valgt at styrke organisationen omkring både superligaholdet og den talentudvikling, der i de senere år har betydet flere spillersalg og et øget antal landsholdsspillere.

- Vi har det seneste år set, at omfanget af opgaver omkring ligaholdet i takt med det voksende antal kampe er vokset betydeligt.

- Foruden de interne opgaver omkring holdet i dagligdagen omfatter det at se og analysere kommende modstandere i både ind- og udland samt at udføre scouting af spilleremner, siger Esbjergs ungdomselitechef, Niels Erik Søndergård, til klubbens hjemmeside.

Talenttræneren Lars Lungi Sørensen vil af samme grund fremover komme til at beskæftige sig med superligatruppen på fuld tid.

Han blev tilknyttet Esbjergs superligahold som assistenttræner i foråret 2013, og i fremtiden bliver han assistenttræner i et team med cheftræner Niels Frederiksen og assistenttræner Michael Mex Pedersen.

Desuden er Jens Letort ansat som talenttræner - eller såkaldt A+-træner - med virkning fra 1. august - han overtager stillingen fra netop Lars Lungi Sørensen.

- Lars Lungi er i forvejen tæt på førsteholdet, og han vil gerne tilknyttes på fuld tid, såfremt vi kunne finde den rigtige A+-træner.

- Det har vi fundet i Jens Letort, der både uddannelsesmæssigt, pædagogisk og fodboldfagligt har forudsætningerne for at bestride jobbet.

- Efter med stor succes at have rekrutteret trænere internt i en årrække er det sundt at få en velkvalificeret træner ind til at se på vores talentudvikling med friske øjne og bidrage med nye impulser, forklarer Niels Erik Søndergård.

/ritzau/

 

Dagens Gossip