Esbjerg-træner kræver solidt forsvar mod AaB

Blot tre døgn efter 1-3-nederlaget til AaB i Alka Superligaen følger en mulighed for revanche for Esbjerg, når de to fodboldhold torsdag aften atter mødes på Blue Water Arena - denne gang i DBU Pokalen.

- Hovedtemaet for os er, at vi skal være dygtigere til at forsvare og holde AaB fra at få så mange chancer, som holdet fik i den første kamp.

- Det skal vi gøre ved at praktisere den aggressivitet, som vi ikke fik frem mandag aften, uanset om vi stod højt eller lavt på banen. Vi var heller ikke dygtige nok på bolden.

- Når det er sagt, spillede AaB godt og klogt og ramte os hårdt, siger Esbjergs cheftræner Niels Frederiksen til klubbens hjemmeside.

Han forventer at se 11 spillere i startopstillingen, som er hævntørstige efter den dårlige præstation i mandags.

Samme tilgang til kampen har Esbjergs centrale forsvarsspiller Daniel Stenderup.

- Vi skal ud og vise, at præstationen i mandags var langt under vores niveau. Det var tydeligt at se, at der manglede vilje, og at særligt presspillet ikke fungerede, som vi ønskede.

- Med den kæmpeskuffelse ligger det lige til højrebenet, at vi er fulde af hævntørst, siger Daniel Stenderup.

De danske pokalmestre fra 2013 prioriterer DBU Pokalen højt i mødet med de forsvarende pokalmestre fra AaB, og Niels Frederiksen stiller med det stærkest mulige hold.

- Vi tager to hensyn: Det ene er friske ben, og så lægger præstationen forleden op til, at vi på udvalgte positioner giver andre spillere chancen, siger Niels Frederiksen.

Esbjerg spiller kvartfinalen i DBU Pokalen mod AaB torsdag klokken 20.30 på Blue Water Arena.

/ritzau/

 

Dagens Gossip