Esbjerg-træner: Nye spillere giver os mere duelstyrke

Bjørn Paulsen og Victor Pálsson er indkøbt som profiler på fremtidens Esbjerg-hold, og de kan være med til at ændre det spillemæssige udtryk allerede i mandagens kamp hjemme mod OB.

Det vurderer Michael "Mex" Pedersen, Esbjergs midlertidige cheftræner, som desuden mener, at de nye profiler giver holdet mere duelstyrke end hidtil.

- Det er med til at beskytte et hold, at flere kan tage fra i duellerne. Kunsten bliver at finde det rigtige miks af fysik og spil med bolden, og det vil resten af efteråret være med til at definere.

- Men de nye spillere har så mange andre facetter i deres spil, at det hele ikke kun handler om at tilføre holdet mere fysik.

- Vi har hele tiden bestræbt os på ikke at bruge for mange afleveringer, så vi kommer til at true modstanderne lidt tidligere, og det er Bjørn Paulsen med sin spillefacon eksponent for, siger Michael Pedersen til klubbens hjemmeside.

Han ønsker ikke at afsløre, om både Paulsen og Pálsson er med i startopstillingen mod OB. Men han vil gerne give sit bud på, hvordan sønderjyden og islændingen kan påvirke truppen.

- Vi bliver mere erfarne. Selv om de to spillere kun er 24 år, har de spillet mange kampe på højt niveau, og deres egenskaber giver muligheder i både startopstilling og undervejs i kampe.

- Vi kan også mærke, at de har øget konkurrencen i truppen. Alle træner med stort fokus og viser sig frem. Nogle vil blive skuffede over ikke at være i startopstillingen, og det er der ikke noget at gøre ved, siger træneren.

Esbjerg er bundhold i Superligaen efter Hobros 2-1-sejr over AGF i fredags, mens OB efter flere skuffende resultater rejste sig mod FC København, hvor nytilkomne Anders K. Jacobsen scorede kampens eneste mål.

Michael Pedersen mener, at afsmitningen fra AaB, hvorfra den nye cheftræner, Kent Nielsen, kommer, ikke begrænser sig til den nye bomber.

- Kent Nielsen har sat sit aftryk, og jeg ser samme tendenser i boldomgangen som i hans tid i Aalborg. Han har i OB kreative typer, der får frihed og kan afgøre kampe, siger Michael Pedersen.

Esbjergs kamp mod OB spilles mandag klokken 19 på Blue Water Arena i Odense.

/ritzau/

 

Dagens Gossip