Esbjerg-træner om nedrykning: Folk griner ikke længere

Med fem point ned til FC Vestsjælland under nedrykningsstregen i Alka Superligaen er Esbjerg under pres inden mandagens opgør mod Randers.

Nu bliver der ikke længere grint, når snakken falder på en mulig nedrykning, siger cheftræner Niels Frederiksen.

- Udgangspunktet er ikke ringere, end da vi indledte foråret og ligeledes havde fem point til nedrykning, men nu griner folk ikke længere af mig, når jeg taler om emnet, siger Niels Frederiksen i en pressemeddelelse.

Esbjerg rykkede senest ud af landets bedste række i 2011.

Randers er langt fra nogen ønskemodstander for Esbjerg, der har tabt til den kronjyske klub i alle fem ligakampe, siden Esbjerg slog Randers i pokalfinalen 2013.

Aktuelt er Randers dog uden sejr i de seneste seks kampe, men det skal man ikke lægge for meget i, siger Niels Frederiksen.

- Randers har haft falske resultater i forhold til, hvordan holdet har spillet. Endvidere har de fået Johnny Thomsen og måske også Christian Keller tilbage fra skader, og begge er ekstremt vigtige spillere, siger Esbjerg-træneren.

Hvis Esbjerg skal trække sig sejrrigt ud af mandagens hjemmekamp, så skal holdet bruge nogle af de samme takter, der blev vist i 1-1-kampen mod FC København i midtugens pokalsemifinale.

- Det var stærkt at få 1-1 i en kamp, vi lige så let kunne have tabt, men det overskygger ikke, at der var gode præstationer på banen.

- Vi ydede en god arbejdsindsats og havde den rette indstilling, selv om vi var overmatchet i rigtig mange situationer. Det er nogle af de samme takter, vi skal have frem i kampen mod Randers, siger Niels Frederiksen.

På midtbanen må Esbjerg undvære svenskeren Erik Friberg, der pådrog sig et rødt kort mod Hobro i sidste runde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip