Esbjerg-træner: Vi har spillet til mere end et point

Mindre end to døgn efter Europa League-kampen mod Ruch Chorzow i Polen kunne Esbjerg for første gang længe nyde spillet 11 mod 11 under lørdagstræningen.

Det lover godt forud for sæsonens første udekamp i Superligaen - mødet med FC Nordsjælland søndag eftermiddag.

Både point og mål har nemlig hidtil været en mangelvare for Esbjerg, erkender Esbjergs cheftræner Niels Frederiksen, som blot står med et point efter de to første spillerunder i Superligaen.

- Jeg synes, vi har spillet til mere end det ene point, vi samlet har fået mod Randers FC og Sønderjyske. Årsagen er små marginaler og manglende dygtighed foran mål.

- Særligt mod Randers var det vildt, hvad vi brændte af chancer. Det var rart at se i torsdags, at Martin Pusic er stærkt på vej tilbage, siger Niels Frederiksen til klubbens hjemmeside.

Et nederlag i Farum vil cementere en skidt start på superligasæsonen for Esbjerg, mens en sejr vil ændre meget på helhedsindtrykket. Esbjerg vandt alle tre kampe mod FCN i sidste sæson.

- FC Nordsjælland er fortsat et hold, der gerne vil have bolden, og det vil vi kun tillade til en vis grad, uden at vi dermed vil sætte alt ind på at erobre bolden.

- Modstanderne spiller måske lidt mere simpelt med flere indlæg og dybe bolde end tidligere, forklarer Niels Frederiksen.

Nytilkomne Daniel Stenderup er med i Esbjerg-truppen og har chancen for at få ligadebut, og veteranerne Hans Henrik Andreasen og Jerry Lucena er også nye i truppen i forhold til Sønderjyske-kampen.

Et betragteligt antal af spillerne er dog ikke klar til fuld spilletid efter nylige skader. Deriblandt Lasse Rise, som godt nok træner fuldt med, men først vil være klar til kamp i næste uge.

Skadede Mikkel Vestergaard, Jakob Andreasen og Jens Berthel Askou er også ude af 19-mands-truppen.

Esbjergs kamp mod FCN fløjtes i gang søndag klokken 17.

/ritzau/

 

Dagens Gossip