Esbjerg udligner i semifinaleserien mod Herning

20/03/2015

Spændingen lever i bedste velgående i semifinaleserien i Metal Ligaen mellem Esbjerg Energy og Herning Blue Fox.

Fredag aften var det hjemmeholdet Esbjerg, som trak sig sejrrigt ud af klubbernes indbyrdes opgør, og dermed er stillingen i serien 1-1.

Esbjerg vandt 4-2 og svarede dermed igen på tirsdagens nederlag, der var klubbens første i ti kampe.

Alle Esbjergs mål blev i øvrigt scoret af canadiere.

Den ofte så farlige Andrew Clark scorede to gange for Esbjerg i første periode, men to minutter inde i anden periode reducerede Hernings Joachim Linnet på en retur tæt under mål.

Fire minutter senere udbyggede Esbjerg igen føringen, da Aaron Lee fik drejet rundt om sig selv og sendt pucken i mål til 3-1-føring.

I tredje periode kom Herning igen flyvende ud, og Kasper Degn fik hurtigt reduceret. Denne gang fik Esbjerg svaret endnu hurtigere tilbage, da Mark Derlago gjorde det til 4-2 knap fem minutter inde i perioden.

Herning fik aldrig svaret tilbage og tabte dermed kampen.

Anderledes spændende og dramatisk var opgøret mellem Frederikshavn og Sønderjyske.

Den ordinære kamp endte 3-3 og skulle derfor afgøres i overtid. Her var Sønderjyske skarpest og vandt 4-3. Holdet fører dermed serien med 2-0 i kampe.

I den ordinære kamp var første periode endt 1-1, mens tilskuerne var vidne til en lynscoring i anden periode.

Her fik Corey Quirk pucken i nettet efter blot ti sekunder. Det mål bragte Sønderjyske på 2-1, en stilling som holdt perioden ud.

Fem minutter inde i tredje periode udlignede Mathias Bau Hansen for Frederikshavn i powerplay, men halvandet minut senere var nordjyderne bagud igen efter sløset forsvarsspil. Igen var Corey Quirk manden bag Sønderjyskes mål.

Med knap to minutter tilbage fik Sønderjyske en udvisning trods stor brok fra de involverede spillere. Frederikshavn takkede for muligheden og udlignede til 3-3.

I overtiden blev Corey Quirk den helt store helt, da han med sin tredje scoring sendte Sønderjyske tæt på DM-finalerne.

Der spilles bedst af syv opgør, og tredje kamp i semifinaleserierne spilles søndag.