Esbjergenser politianmelder Camre efter Hitler-tweet

25/07/2014 17:26

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Dansk Folkepartis Mogens Camre er fredag blevet meldt til politiet for racistiske udtalelser og ytringer. Det skriver bt.dk.

Anmelderen, Samir Badran fra Esbjerg, oplyser til bt.dk, at han føler sig "truet på sin sikkerhed", efter at Mogens Camre koblede nazidiktatoren Hitlers folkedrab på jøderne under Anden Verdenskrig sammen med muslimer i et tweet.

- Om jødernes situation i Europa: Muslimerne fortsætter, hvor Hitler sluttede. Kun den behandling, Hitler fik, vil ændre situationen, skrev Morgens Camre, som nu er medlem af Gladsaxe Byråd for Dansk Folkeparti, og som tidligere har været medlem af Europa-Parlamentet for samme parti.

Siden har Mogens Camre uddybet sit tweet. Til BT fredag forklarer han eksempelvis, at ligesom den vestlige verden var i krig med Hitlers Nazityskland, er Vesten i dag i krig med rabiate jihadister.

Til bt.dk siger den anmeldende esbjergenser nu:

- Denne udtalelse har jeg fundet som en trussel mod min sikkerhed og en direkte opfordring til, at man forbryder sig mod herboende muslimer, samt fundet dem generaliserende og racistiske, hvorfor han nu er blevet anmeldt for overtrædelse af straffelovens paragraf 266b og paragraf 136, siger Samir Badran.

Det er ikke første gang, at 78-årige Mogens Camre er blevet politianmeldt for racistiske udtalelser. Det skete også i 2005, ligesom han i 2003 blev tiltalt uden at blive dømt.

/ritzau/