Esbjergskole: Lærere ønsker selv tidsregistrering

Et ønske om at skabe klare linjer i forhold til lærernes arbejdstid er baggrunden for, at lærerne på Hjerting Skole i Esbjerg har ønsket, at deres arbejdstid bliver registreret fra dette skoleår.

Det fortæller Peter Aaen, der er tillidsrepræsentant på Hjerting Skole.

- Mange af mine kolleger har efter lockouten i foråret sagt, at de vil gerne have rene linjer på grund af den mistillid, der har været i forhold til lærerne fra blandet andet pressen og forældre, siger Peter Aaen.

Tre skoler i Esbjerg Kommune har fra dette skoleår besluttet, at lærerne skal dokumentere den tid, de er på arbejde. Det kommer i forlængelse af den nye folkeskolereform og nye arbejdstidsregler for lærerne.

Arbejdsmarkedsforsker Bent Greve fra RUC mener, at tidsregistreringen kan signalere mistillid til lærerne, og beslutningen møder også kritik fra Esbjerg Lærerforening.

Men lærerne på Hjerting Skole ser ikke tidsregistreringen som et tilbageskridt.

- Hvis vi har sådan en registrering, så er der ikke noget at komme efter. Det har været et stort ønske fra mine kolleger at få den her registrering. Jeg ser det som et moderne tiltag og ikke nødvendigvis som gammeldags, siger Peter Aaen.

På ledelsesgangen på Hjerting Skole har det ikke været et ønske, at lærerne skulle registrere arbejdstiden.

- Vi har ikke ønsket det fra ledelsens side, men jeg synes, at man skal lytte til sine medarbejdere. Det gælder specielt i den nuværende situation, hvor der er en ny skolereform og ny arbejdstid for lærerne, siger Emma Pedersen, der er skoleleder på Hjerting Skole.

Ud over Hjerting Skole, er det Vitaskolen og Fourfeldtskolen, der også har besluttet, at lærerne registrerer deres arbejdstid fremover. Det oplyser Esbjerg Lærerforening.

/ritzau/

 

Dagens Gossip