Et år uden kampe: Okore melder sig i landsholdsform

Hvis hverken Daniel Agger eller Simon Kjær bliver klar til lørdagens EM-kvalifikationskamp mod Albanien, tyder meget på, at Jores Okore står først i køen som makker til Andreas Bjelland i det danske midterforsvar.

Den unge Aston Villa-spiller har på grund af en alvorlig knæskade ikke spillet en førsteholdskamp i England siden 13. september sidste år, men trods mere end et år uden topfodbold melder Okore sig i fin form.

- Selvfølgelig er det ikke helt det samme at træne som at spille kamp, men med selvdisciplin kan man holde sig skarp. Jeg tror ikke, det kommer til at have nogen særlig stor indflydelse.

- Jeg er professionel fodboldspiller og har spillet mange kampe på højt niveau, så jeg ved, hvad det gælder om. Jeg har fået spillet lidt hist og pist, så det går nok, siger Jores Okore.

Med "hist og pist" tænker han på testkampe for den engelske klub, de 90 minutter, han spillede på U21-landsholdet 3. september, og indhoppet på A-landsholdet i kampen mod Armenien fire dage senere.

Ved den lejlighed kom han på banen i stedet for en småskadet Simon Kjær og blev makker med Bjelland, som han tidligere har haft et succesfuldt makkerskab med i tiden i FC Nordsjælland.

- Vores kendskab til hinanden er stort, og det er ikke noget, man bare mister, selv om man er væk fra hinanden. Vi kender hinanden rigtig godt og snakker med hinanden til hverdag.

- Jeg kender hans styrker, og han har ikke ændret sig specielt meget, siden vi spillede sammen i Nordsjælland. Vi ved, hvor den anden er på banen, og ved, hvornår vi skal dække af for hinanden, forklarer Okore.

Hvis den 22-årige midterforsvarer kommer i aktion i Albanien, bliver det hans niende landskamp.

/ritzau/

 

Dagens Gossip