Et års betinget fængsel i første retssag om matchfixing

Østre Landsret har tirsdag fundet en 29-årig mand skyldig i danmarkshistoriens første sag om matchfixing.

Manden er blevet idømt et års betinget fængsel for groft bedrageri. Dommen er en stadfæstelse af en tidligere afgørelse fra Københavns Byret.

Sagen drejer sig om et par fodboldkampe i 1. division i 2010, hvor fire spillere fra Hvidovre angiveligt lod deres hold tabe med vilje.

Et par år senere gik manden til politiet og fortalte om, hvordan han sammen med en ven og fire spillere fra Hvidovre havde aftalt, at klubben skulle tabe kampene. Tilsammen indkasserede de omkring 900.000 kroner.

Men siden trak han sin tilståelse tilbage.

Manden, der dengang var professionel spiller, havde gæld og blev afpresset. Men politiet nægtede at beskytte ham, hvis de ikke fik noget til gengæld, påstod han. Derfor fabrikerede han en falsk historie om matchfixing.

Men landsretten er ligesom byretten overbevist om, at hans tilståelse til politiet var sand - og at han har begået bedrageri.

- Vi tror ikke på, at forklaringerne var konstruerede, og at de skulle skyldes et direkte eller indirekte pres fra betjentens side, sagde retsformand Ole Dybdahl.

Senioranklager Steen Hansen Saabye krævede under sagen halvandet års betinget fængsel til manden.

Blandt andet fordi den tiltalte har fortalt detaljeret om matchfixingen til politiet, og at der gik store beløb ud og ind af hans konto efter de to kampe.

Forsvarer Henrik Juel Halberg argumenterede omvendt for frifindelse. Selv om den 29-årige blev kendt skyldig i hovedanklagen om matchfixing, blev han dog frifundet i en anklage om at have informeret en filippinsk organisation om det aftale spil.

De fire fodboldspillere og den femte mand er fortsat sigtet i sagen, men det er endnu ikke blevet besluttet, om de skal tiltales.

/ritzau/

 

Dagens Gossip