Et ekstra dansk hold kommer med i Post Danmark Rundt

De fire danske cykelhold, der er registreret som såkaldt "kontinentale" hold, får alle plads i sommerens etapeløb Post Danmark Rundt.

Det meddeler løbsdirektør Jesper Worre mandag i en pressemeddelelse.

De fire hold, Team Trefor-Blue Water, Riwal Platform, Team ColoQuick og Almeborg-Bornholm, er registreret, som det man kan kalde cykelsportens tredje division, og det var ellers oprindeligt meldt ud, at kun tre af de fire danske hold ville komme med i dansk cyklings største tilbagevendende begivenhed.

Kriterierne for udtagelsen var resultater i de største hjemlige cykelløb og i udlandet, samt et mere subjektivt kriterium om at dyrke den danske talentudvikling.

Målt på resultaterne så Team Almeborg-Bornholm ud til at blive sorteret fra, men alle fire kom altså med.

- De fire hold har alle vist højt sportsligt niveau. Nogle har markeret sig mest nationalt og andre internationalt.

- Desuden prioriterer alle hold udviklingen af danske talenter, hvilket er et af udtagelseskravene, og det har vi valgt at belønne, siger løbsdirektør Jesper Worre.

- Jeg glæder mig til at følge dem i Post Danmark Rundt og tror på, at alle fire hold vil være synlige og markere sig i løbet, fortæller løbsdirektøren.

Cult-holdet, som kører på niveauet over de øvrige danske hold, var forhåndsudtaget og inviteret.

Det samme er World Tour-holdene Tinkoff-Saxo, Lotto-Soudal, Astana, MTN-Qhubeka, Bora-Argon og Europcar. Alle de seks sidstnævnte kører desuden Tour de France fra på lørdag.

Ifølge løbsdirektør Jesper Worre, vil deltagelsen af yderligere et World Tour-hold blive offentliggjort i den nærmeste fremtid.

Magnus Cort, som kører på det australske storhold Orica-Greenedge, er udtaget til at forstærke det landshold, som ellers normalt består af ryttere, hvis danske hold ikke er med i løbet.

Post Danmark Rundt køres fra 4. til 8. august med start i Struer og slut på Frederiksberg i København.

/ritzau/

 

Dagens Gossip