For et halvt år siden vandt Andreas over kræften - og så vandt han VM

Det skriver BT.

Diagnosen testikelkræft kom som et chok for Andreas Birkedal i september 2012. Han er idrætslærer og har altid spillet fodbold på højt plan.

Læs også: Forældre skulle rydde afdød datters lejlighed: Hvad de fandt, ændrede alt

Men trods den sunde livstil måtte han nu igennem et længere forløb, hvor kræften i første omgang blev fjernet i en operation, men siden vendte den tilbage. Han måtte nu igennem et kemoforløb.

- Når man modtager sin kemobehandling, så kæmper man bare for at overleve. Og så er det forfærdeligt at skulle acceptere man ikke kan være fysisk aktiv, siger han til BT.

Men i december sidste år blev han omsider erklæret rask - og nu kunne han vende tilbage til det aktive liv, han elsker, blandt andet i klubben JB Futsal Gentofte. Futsal er indendørsfodbold.

Læs også: 200 fremmede troppede op: Ville standse at kræftramt familie røg på gaden

Klubben kom i sidste måned med til VM i Dubai på et afbud, da et afrikansk hold havde problemer med deres visa. Andreas og holdkammeraterne havde ingen forventninger om at vinde, men alt flaskede sig alligevel.

- Da jeg løftede trofæet, gik der mange tanker igennem mit hoved. Jeg følte, det var en tilbagebetaling for alt det, jeg havde været igennem, siger han.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Dagens Gossip