Et lig er fundet i vandet under eftersøgning af fly

Flere end 40 lig er bjærget fra det forulykkede passagerfly fra AirAsia, bekræfter den indonesiske flåde.

- På grundlag af flådens radio så er det rapporteret, at krigsfartøjet Bung Tomo har opsamlet 40 lig, og antallet stiger. De har meget travlt lige nu, siger en flådetalsmand.

På et krisecenter i byen Surabaya bliver der grædt hysterisk og flere af slægtningene til de 162, der var om bord i ulykkesflyet, er besvimet, nu da alt håb for deres kære er ude.

Flyet var lettet fra Surabaya, og familiemedlemmer har siden søndag været samlet i krisecentret for at høre nyt om det forsvundne fly.

- Mit hjerte er helt knust, hvis dette er sandt. Jeg vil have mistet en søn, lyder det klagende fra den 60-årige Dwijanto.

Kort forinden kom de første oplysninger om, at flere lig og vragdele var fundet flydende i vandet ud for Borneos sydkyst.

Ifølge flyvevåbnet er vragdelene fundet omkring 185 kilometer sydvest fra Pangkalan Bun - og dermed kun 10 kilometer fra det sted, hvor flyet sidst blev set på radaren.

Myndighederne bekræfter, at vragdelene stammer fra det forsvundne passagerfly fra selskabet AirAsia.

I første omgang blev tre lig bjærget, oplyste et lokalt tv-selskab.

Et indonesisk tv-selskab, der har kamerafolk om bord i eftersøgningsfly, viste kort forinden billeder af flere lig, der drev i vandet.

- Mit hjerte er fyldt med sorg for alle familier, der er involveret i QZ8501, siger AirAsias direktør, Tony Fernandes, og omtaler det flynummer, som det forulykkede fly havde.

Der var 162 om bord i flyet, da det tidligt søndag forvandt over Java-havet sydvest for øen Borneo under en flyvning fra Surabaya til Singapore. Lige inden havde piloterne anmodet om tilladelse til at flyve en smule højere for at undgå et uvejr på ruten.

En officer om bord på et Hercules-fly var med til at spotte det første lig og vragdele.

- Da vi nærmede os, så forekom liget at være ilde tilredt, sagde han til et lokalt netmedie.

Indonesiens beredskabschef oplyser, at der er set en skygge på havbunden, som kan være det forsvundne fly.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip