Et skib med 700 migranter frygtes kæntret

Op til 700 migranter frygtes omkommet ved en kæntringsulykke i Middelhavet. Deres fartøj kæntrede søndag ud for den libyske kyst, oplyser nyhedsbureauet Ansa.

Det tyske nyhedsbureau DPA citerer nyhedsmediet Times of Malta for, at redningsfolk søndag er på vej til stedet, der ligger nær den italienske ø Lampedusa, efter at et handelsskib natten til søndag opfangede nødsignaler fra det forulykkede skib.

Ulykken skal være sket ved midnat lokal tid.

Italienske skibe, skibe fra den maltesiske flåde og handelsskibe deltager i redningsarbejdet, men ifølge britiske BBC er kun 28 personer reddet søndag formiddag.

Ifølge en talsmand for den italienske kystvagt foregår redningsaktionen i libysk farvand omkring 210 kilometer fra Lampedusas kyst.

Kystvagten har i weekenden været travlt beskæftiget med at bringe migranter i sikkerhed fra en stribe af skibe, der har kurs mod den italienske kyst. Alene i den forgangne uge skal omkring 11.000 mennesker have krydset Middelhavet.

Ifølge FN's flygtningeorganisation UNHCR skal flere end 900 mennesker have mistet livet på den farlige vej fra Afrika til Europa.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip