Etiopiere gør rent bord i legendarisk maratonløb

18/04/2016

Etiopiske løbere tog det hele, da der mandag blev løbet den 120. udgave af Boston Marathon.

Hos mændene vandt Lemi Berhanu Hayle, da han løb de 42,195 kilometer i tiden 2 timer og 12,44 minutter, mens landsmanden og forsvarende mester Lelisa Desisa kom ind på andenpladsen foran endnu en etiopier Yemane Adhane Tsegay på tredjepladsen.

Hos kvinderne var Etiopien også dominerende, og her vandt Atsede Baysa, der løb i tiden 2.29,19 timer.

Hun vandt over Tirfi Tsegaye fra Etiopien, mens Kenyas Joyce Chepkirui kom ind på tredjepladsen.

Boston Marathon er et af verdens mest prestigefulde maraton og er en del af serien World Marathon Majors, som også tæller maratonløbene i New York, Berlin, Chicago, London og Tokyo.

Omkring 30.000 løbere stillede op i Boston, mens omkring 5000 politifolk var udkommanderet til at sørge for sikkerheden.

Det var tredje gang Boston Marathon blev løbet, siden løbet i 2013 blev udsat for bombeangreb, der kostede tre mennesker livet.