EU-aftale angriber gebyrerne på betalingskort

Det skal være billigere for EU-borgere at svinge kortet i butikkerne. Det mener EU-Parlamentets økonomiudvalg og EU-formandskabet, der har lavet en aftale om et loft på gebyrer ved brug af betalingskort som dankortet, Visa- og Mastercard.

Loftet skal sørge for, at gebyret for brug af betalingskort i ens hjemland højest bliver 0,2 procent af den gennemsnitlige betaling med kort i ens land, mens det i udlandet ikke må koste mere end 0,2 procent af den enkelte transaktion i gebyr at svinge kortet.

Allerede i juli sidste år meldte EU-Kommissionen sig på banen for at få en sådan aftale i stand. Nu er repræsentanter fra EU-Parlamentets relevante udvalg blevet enige med EU-formandskabet om en aftaletekst.

Aftalen er dog ikke helt i hus endnu. Først skal aftalen vedtages formelt af EU-Parlamentets økonomiudvalg, og derefter skal hele EU-Parlamentet vedtage aftalen, ligesom EU-medlemslandene skal nikke ja til aftalen i ministerrådet.

Direktøren for Den Europæiske Forbrugerorganisation, Monique Goyens, mener, aftalen sikrer, at forbrugerne ikke bliver snøret af deres banker.

- Overalt i Europa blev bankerne garanteret en fast indkomst på grund af deres kunders transaktioner. Derfor havde bankerne grund til at udstede de kort med de dyreste gebyrer til deres kunder, siger hun.

- Vi forventer nu, at butikkerne holder deres løfte og lader besparelsen gå videre til forbrugeren.

Det er endnu uvist, hvorvidt det betyder en forbedring af danske forbrugeres vilkår, da man i Danmark ikke har den type gebyrer på betalingskortet dankortet.

Ikke desto mindre glæder nyheden Foreningen for Dansk Internethandel.

- Vi er meget tilfredse med, at EU kommer med et udspil til Interchange-fees, altså "ukendte" gebyrer mellem aktørerne, siger den administrerende direktør, Annette Falberg.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip