EU-chef siger farvel med citat fra tv-serien Borgen

Den afgående EU-kommissionsformand, José Manuel Barroso, henter inspiration i tv-serien "Borgen" på sit sidste pressemøde i kommissionen.

- Der er en dansk tv-serie, der hedder "Borgen", med en kvinde, der siger, at i "Bruxelles er der ingen, der hører dig skrige."

- Takket være jeres arbejde kan jeg sige, at det ikke har været tilfældet. Dramaet er blevet transmitteret til det store publikum. Det vil jeg gerne takke jer for, siger José Manuel Barroso.

Citatet fra "Borgen" er hentet fra 12. afsnit, der blev vist i anden sæson af DR-serien, udsendt i 2011, med titlen "I Bruxelles kan ingen høre dig skrige."

Portugiseren holdt onsdag sit sidste møde i kommissærkollegiet, efter at han har stået i spidsen for to kommissioner. Det var hans møde nummer 199 i hans andet mandat, og hans møde nummer 444 for begge perioder.

- Jeg går ikke efter en politisk fremtid. Jeg har ingen ambitioner i den retning. Jeg har ikke taget en endelig beslutning om, hvad jeg skal lave. Men jeg har sagt ja til at tale på konferencer og holde oplæg på universiteter her i Bruxelles.

- Jeg har ikke planer om at stille op til noget politisk hverken i hjemlandet eller internationalt, siger Barroso.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip