EU-Dom: OK til integrationsprøve for udlændinge i Holland

Der er ikke noget i EU-lovgivningen, der står i vejen for, at udlændinge med status som fastboende i Holland skal bestå en integrationsprøve.

Det fastslår EU-Domstolen, der dog kommer med en række forbehold, i en afgørelse torsdag.

I 2010 fik tredjelandsstatsborgere i Holland pligt til at bestå en integrationsprøve, der tester sprogkundskaber og viden om det hollandske samfund, for at opnå status som fastboende udlændinge.

Sagens stridspunkt går på, om udlændinge, der har opnået status som fastboende udlændinge før 2010, også kan kræves at bestå integrationsprøven.

Det er såkaldte P og S, som har lagt sag an mod henholdsvis socialborgmesteren i Breda og mod Amstelveen Kommunes borgmester og kommunalbestyrelse i Holland.

Begge har opnået status som fastboende udlændinge før 2010 og er blevet pålagt at bestå integrationsprøven.

P er amerikansk statsborger og har boet i Holland siden 2002, mens S er statsborger i New Zealand og har boet i Holland siden 2000.

Sagen endte ved retten Centrale Raad van Beroep, som så spurgte EU-Domstolen til råds.

Og det er i orden at kræve, at S og P består integrationsprøven, lyder EU-Domstolens beslutning, der dog har en række forbehold.

Eksempelvis må man ikke blive frataget sin status som fastboende udlænding, hvis man ikke består integrationsprøven. Den status må under ingen omstændigheder blive påvirket, står der i dommen.

Til gengæld er det o.k., at man skal betale en bøde, hvis man ikke består prøven. Domstolen noterer dog, at den maksimale bøde er meget høj.

Domstolen påpeger, at der ved prøven blandt andet skal tages hensyn til individuelle omstændigheder som alder, analfabetisme og uddannelsesniveau.

Retten i Holland kan nu gå videre med sagen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip