EU-domstol afviser diskrimination af ældre funktionærer

Der var ikke noget i EU-lovningen, der forhindrede, at et teknikfirma i november 2011 ikke udbetalte fratrædelsesgodtgørelse til en 67-årig medarbejder, som man afskedigede.

Det fastslog EU-Domstolen i en afgørelse torsdag, og dermed kan sagen nu fortsætte ved Østre Landsret, hvor man har ventet på EU-Domstolens afgørelse.

Samme EU-Domstol nåede ellers tilbage i 2010 i den såkaldte Ole Andersen-sag frem til, at den danske funktionærlovs daværende bestemmelse om, at ansatte med pension i udsigt mister retten til fratrædelsesgodtgørelse, strider mod forbuddet mod aldersdiskrimination i EU.

Sagen vil ud over at påvirke den afskedigede medarbejder få konsekvenser for andre pensionsmodne ældre, der er blevet opsagt de senere år. Men fremover får den ingen betydning.

Med virkning fra 1. februar er funktionærloven nemlig lavet om, så alle uanset alder har ret til fratrædelsesgodtgørelse.

I modsætning til tidligere udgør fratrædelsen dog en månedsløn efter 12 års ansættelse og tre måneders løn efter 17 års ansættelse.

De gamle regler gav ret til én måneds dækning efter 12 år, to måneder efter 15 år og tre måneder efter 18 år.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip