EU-Domstolen kan ikke hjælpe TDC med millionkrav

Der er ingen hjælp at hente hos EU-Domstolen for TDC, der har søgt kompensation for opretholdelsen af en maritim nødtjeneste i Danmark og Grønland i perioden 2007-2012 til et beløb i omegnen af en kvart milliard.

Domstolen i Luxembourg har afvist at tage sagen med den begrundelse, at Teleklagenævnet, som behandler klager på baggrund af sager fra Erhvervsstyrelsen, ikke er at regne for en domstol eller ret og kan derfor ikke stille "præjudicielle spørgsmål" til EU-Domstolen.

Teleselskabet har tidligere anslået udgiften til den maritime nødtjeneste til cirka 60 millioner kroner, og således kan det samlede beløb være på over en kvart milliard.

I første omgang søgte TDC alene om kompensation for 2010, men selskabets krav blev udvidet fra 2007, og frem til loven blev ændret i foråret 2012.

Efter afslaget i Erhvervsstyrelsen rejste TDC sagen for Teleklagenævnet, som derpå bad EU-Domstolen vurdere, om en virksomhed kan søge kompensation for en ydelse under forsyningspligten, der har indeholdt en række lovfæstede krav til udbyderen.

Forsyningspligten blev ændret i 2012, så det blev muligt blandt andet at søge kompensation for udgifter som eksempelvis pligten til at udbyde nødradio for skibe i dansk og grønlandsk farvand.

/ritzau/

 

Dagens Gossip