EU: Erasmus-studerende laver babyer sammen i stor stil

Én million babyer.

Så mange er der kommet ud af, at europæiske studerende siden 1987 har været på udveksling i et andet land i Europa med programmet Erasmus.

Sådan lyder det fra EU-Kommissionen, som mandag har offentliggjort en stor undersøgelse af programmets effekt, siden det blev lanceret for 27 år siden.

Undersøgelsen viser, at 27 procent af de Erasmus-studerende har mødt deres nuværende mand eller kone, mens de var af sted.

33 procent af de studerende valgte at finde en livsledsagerske fra et andet land end deres eget. Det er næsten tre gange så mange, som for folk, der ikke har været på udveksling.

Erasmus-programmet har altså forårsaget lidt af et baby-boom, viser studiet.

Androulla Vassiliou, som er EU-kommissær for uddannelse, sagde ved præsentationen, at EU vurderer, at det er sandsynligt, at omkring en million babyer er blevet født af Erasmus-par siden 1987.

EU-Kommissionens talsmand, danske Pia Ahrenkilde-Hansen, sagde, at det viser, at programmet kaster masser af gode ting af sig.

- Det er en rigtig god tilskyndelse til alle unge om at tage til udlandet og bo og være åben over for alle de muligheder der venter, hvis man vil det, siger hun.

Ud over at møde sin tilkomne er tidligere Erasmus-studerende ifølge undersøgelsen mindre tilbøjelige til at blive langtidsledige.

I alt har tre millioner studerende og 350.000 lærere været en del af Erasmus-programmet.

I løbet af EU's næste budgetperiode frem mod 2020 vil yderligere fire millioner personer få støtte fra Erasmus til at studere i udlandet.

Små 80.000 studerende og organisationer har deltaget i undersøgelsen.

De 28 EU-medlemslande samt Island, Liechtenstein, Norge, Schweiz og Tyrkiet er med i Erasmus-programmet.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip