EU forbyder fisk fra Sri Lanka

Myndighederne i Sri Lanka må se at få bedre styr på sine fiskere og deres fangst, hvis landet vil gøre sig håb om fortsat at sælge fisk til Europa.

EU-Kommissionen har tirsdag besluttet at forbyde al import af fisk og fiskeprodukter fra østaten i Det Indiske Ocean, fordi landet ikke har rettet ind efter en tidligere advarsel om at sætte ind mod ulovligt fiskeri.

Fiskeri er et vigtigt erhverv i landet, og der er for alvor kommet gang i eksporten, efter at der er lagt låg på årtiers politiske uroligheder. Sri Lanka er blandt andet en af verdens største eksportører af tun.

Der er i øjeblikket 91 lande, der opfylder kravene for at eksportere fisk til EU, der blandt andet stiller krav om, at fangsten bliver registreret, så man for eksempel ikke fanger truede arter.

Ifølge EU-Kommissionen bliver der verden over hvert år fanget mellem 11 og 26 millioner ton fisk ulovligt. Det svarer til 15 procent af alle fangster.

Den danske import af fisk og fiskeprodukter fra Sri Lanka lå ifølge Danmarks Statistik sidste år på en værdi af omkring en million kroner.

EU's importforbud ventes at træde i kraft om tre til fire måneder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip