EU klar til at hjælpe Ukraines politi

EU gør nu klar til at sende civile rådgivere til Ukraine for at hjælpe landet med at reformere politiet, retssystemet og andre dele af den civile sikkerhedssektor.

EU-landenes udenrigsministre har på deres møde tirsdag i Bruxelles givet deres endelige godkendelse til missionen, der tænkes at skulle løbe i to år.

Opstartsfasen, der finder sted indtil november, får et budget på omkring 20 millioner kroner.

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) har tidligere udtalt sin opbakning til missionen og sagt, at han godt kunne forestille sig, at Danmark kunne bidrage med mandskab.

Den nye EU-mission med navnet EUAM Ukraine skal bestå af ubevæbnede rådgivere, der får hovedkvarter i hovedstaden Kijev.

- De ukrainske myndigheder har begivet sig ud på en afgørende rejse mod reform af den civile sikkerhedssektor og har bedt om støtte fra Den Europæiske Union. EU sender missionen af sted for at assistere Ukraine med reformen, der også omfatter politiet og retsstaten.

- Den vil yde strategisk rådgivning til udviklingen af effektive, holdbare og ansvarlige sikkerhedsstyrker, som bidrager til at styrke retsstaten i Ukraine til gavn for alle ukrainske borgere i hele landet, siger EU's udenrigschef, Catherine Ashton, i en pressemeddelelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip