EU-kommissær præciserer sin melding om Ukraine

EU's kommissær for udvidelse og naboskab, Stefan Füle, har mandag måttet forklare de forsamlede EU udenrigsministre, at han ikke på hele EU's vegne helt har lukket ned for forhandlingerne om en handels- og associeringsaftale med Ukraine.

Der opstod en del forvirring, da Füle søndag på det sociale medie Twitter i korte bemærkninger skrev, at "arbejdet er indstillet", og at den ukrainske regerings argumenter "ikke har hold i virkeligheden".

På udenrigsministrenes møde lagde kommissæren ud med at gøre det klart, at EU's tilbud til Ukraine om den brede aftale "stadig er på bordet".

Samtidig forklarede hans talsmand, Peter Stano, på kommissionens daglige pressebriefing i Bruxelles, at det alene er forhandlingerne om et supplement, der skal gøre den allerede færdigskrevne aftale mere attraktiv for Ukraine, der er sat i bero.

Umiddelbart inden mødet var blandt andre den hollandske udenrigsminister, Frans Timmermans, meget skarp i sin kritik af Stefan Füles kryptiske twittermelding søndag.

- Jeg tror ikke, det vil være den bedste måde at drive politik på, hvis vi handler ud fra en twitterbesked fra hr. Füle. Set fra et hollandsk synspunkt var der ingen grund til at suspendere forhandlingerne, sagde Timmermans, da han ankom til mødet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip