EU-Kommissionen: Der er ingen terrortrussel imod os

Der eksisterer ingen konkret trussel om et angreb mod EU-Kommissionen, som det har forlydt via belgiske og hollandske medier de seneste dage, slår en talsmand for kommissionen fast.

- På baggrund af de seneste medieforlydender kontaktede vi de belgiske myndigheder for en afklaring, og de bekræfter, at de ikke er bekendt med en specifik trussel mod kommissionen, siger talsmanden.

Mandag formiddag er der etableret et ekstra tjek af identifikationskort for alle, som skal ind i Berlaymont-bygningen, hvor kommissionen holder til midt i Bruxelles.

Talsmanden afviser at kommentere interne sikkerhedsforanstaltninger i bygningen, og hvorvidt der er en årsag til, at der er ekstra kontrol ved indgangen.

Det bekræftes imidlertid i en intern e-mail fra EU-kommissær for interinstitutionelle anliggender og administration, slovakken Maros Sefcovic, som også har ansvar for sikkerheden i Berlaymont, at han har ændret sikkerhedsprocedurerne.

- Som situationen ser ud internationalt i øjeblikket og som en ekstra sikkerhedsforanstaltning, har jeg ikke desto mindre besluttet at hæve sikkerhedsniveauet til kommissionens bygninger. Om nødvendigt kan yderligere sikkerhedsprocedurer tages i brug, skriver Sefcovic i e-mailen ifølge avisen La Libre.

Den hollandske tv-kanal NOS meldte første gang lørdag om de påståede angrebsplaner mod kommissionen. Flere personer skulle være anholdt i sagen.

Den belgiske avis Het Laatste Nieuws skriver mandag, at politiet i starten af august fandt sprængstoffer i en lejlighed, hvor myndighederne anholdt et hollandsk par af tyrkisk oprindelse. Avisen knyttede fundet af dette sprængstof til forberedelsen af et angreb på EU-Kommissionen.

CNN har også beskrevet belgisk politis anholdelser af flere personer mistænkt for terrorplaner, men den amerikanske tv-kanals kilder kan ikke bekræfte, at der skulle være en specifik trussel mod netop kommissionen. CNN omtaler ikke specifikke mål for disse terrorplaner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip